Nederlands English

Anders dan anders

10 April 2019Meerjarige OTO-programma’s voor Bevolkingszorg, trainingen op het gebied van het sociale domein en crisissimulaties in parkeergarages. Stuk voor stuk interessante projecten die misschien net even anders zijn, maar die we ook met veel plezier en succes kunnen verwezenlijken. Wij zijn werkzaam bij een enorme verscheidenheid aan opdrachtgevers. Juist bij díe opdrachten die net afwijken van de standaard komt deze ervaring optimaal tot zijn recht.

De afgelopen tijd hebben we meerdere mooie projecten gedaan waar wij trots op zijn. Een paar krenten uit de pap:

Crisissimulaties in parkeergarages
Parkeergarages brengen een hoop risico’s met zich mee. Een instorting, brand of aanslag heeft grote gevolgen voor de betrokkenen, de continuïteit van de garage en de omgeving. In de zomer van 2018 werden zes tot risico-object benoemde parkeergarages onderworpen aan een beproeving. Parkeergaragebeheerders, de meldkamer Parkeren en de teamleiders sloegen hun handen ineen om ervoor te zorgen dat alles bleef draaien. Onze trainers spreken hun taal en weten wat er bij hen speelt. Ze sluiten dan ook aan op elk niveau binnen de organisatie, van werkvloer tot bestuur. Lees hier meer over deze interessante oefening.

Transitie in het sociaal domein
Ook op het gebied van het sociaal domein gebeurt veel. De transitie in het sociaal domein heeft gezorgd voor nieuwe risico’s op dit gebied. Steeds meer gemeenten zien het nut en de noodzaak van het hebben van een meerjarenvisie in hun planvorming. Vaak wordt deze wel beschreven maar komt deze in de uitvoering niet goed tot zijn recht. Samen met gemeenten bekijken we hoe zij tot een goed OTO-programma komen waarbij zowel de focus ligt op de kortere (1 jaar) als de langere termijn (+/- 3 jaar). Zo organiseerden we bij een gemeente een oefening waarbij het snijvlak tussen sociaal domein en openbare orde en veiligheid centraal stond. Het resultaat: beter inzicht in hoe de gemeente omgaat met een incident in het sociaal domein en wie waarvoor aan de lat staat.

Breed oefenen voor de héle gemeentelijke crisisorganisatie
Laatst stond een oefening op het programma waarin we onze ervaring met allerlei verschillende sectoren hebben kunnen toepassen in één breed scenario. Aan de hand van het scenario hebben we vervolgens alle taakorganisaties aan de slag kunnen zetten. Denk aan de taakorganisaties Publieke zorg, Omgevingszorg, Ondersteuning, Informatie en Communicatie met het Team Bevolkingszorg hierboven. Het scenario had elementen van watersystemen en watermanagement, van E&G (Gas), vanuit de Witte Kolom (Rode Kruis) en vanuit de regionale opschaling (ROT en de veiligheidsregio). Hierdoor was voor alle taakorganisaties een belangrijke rol weggelegd en konden zij echt de spil in hun netwerk zijn.

Bestuurlijke oefeningen
Voor een andere gemeente organiseren wij bestuurlijke oefeningen voor het College van Burgemeesters en Wethouders. Daarnaast bereiden we de leden van kernteam Bevolkingszorg voor op hun handelen tijdens crises. Niet alleen door uitdagende inhoudelijke casuïstiek, maar ook met innovatieve serious games. Doordat we de juiste vragen stellen, creëren we bij elke opdrachtgever een module op maat die exact aansluit bij de specifieke behoeften van de opdrachtgever.

Ben je benieuwd naar onze referenties op dit gebied of wil je weten wat wij voor jouw gemeente kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op!

Terug naar het nieuws overzicht

Onze medewerkers

Vragen

Aarzel niet en neem contact op.
Bel 015 25 11 670 of stuur een bericht.

Vragen?

Heeft u een vraag voor onze organisatie, bel dan 015 25 11 670 of stuur een bericht via onderstaand formulier.

Versturen
 • Sluiten ×
  Contact

  Trimension BV
  Delftechpark 11
  2628 XJ Delft
  [Route met Google Maps]

  Tel: 015 - 25 11 670
  E-mail: .(JavaScript must be enabled to view this email address)

  Trimension op Twitter - opent in een nieuw venster Trimension op LinkedIn - opent in een nieuw venster Trimension op crisisbeheersingnederland.nl - opent in een nieuw venster

  © 2020 Trimension BV | KvK: 27232804 | Algemene voorwaarden | Klachtenregeling | Disclaimer & Privacy | Cookies | Sitemap