Nederlands English

Crisisexpertsessies 2019

14 June 2019Donderdag 6 juni vond onze jaarlijkse crisisexpertsessie plaats. Dit jaar in een nieuw jasje! Onze sprekers bouwden hun verhaal op rondom een thema, namelijk “Organisatiecultuur in relatie tot crisismanagement”. Een breed begrip met vele manieren van invulling, maar vooral veel mogelijkheden tot leren.

Dit jaar hadden we een spreker vanuit Trimension, Marthe Huibers. Vanuit haar achtergrond als organisatiepsychologe nam ze ons mee in de verschillende aspecten van organisatiecultuur, zoals een veilige leercultuur, de koppeling tussen de dagdagelijkse organisatie en de crisisorganisatie en de houding en gedrag ten aanzien van opschalen. Gekoppeld aan deze aspecten gaf Marthe stellingen, waar de deelnemers op konden reageren en de ruimte kregen ervaringen uit te wisselen vanuit de eigen organisatie.

Hoe richt je een gemotiveerde crisisorganisatie in? Janwillem Tanis, beleidsadviseur Crisisbeheersing bij Hoogheemraadschap van Delfland nam ons mee in de manier van solliciteren, waarbij gekeken wordt naar benodigde competenties en vaardigheden voor functies. Iedereen uit de dagelijkse organisatie kan op iedere functie solliciteren, zodat er een gemotiveerde groep aan crisisfunctionarissen ontstaat.

John Sevenstern, voormalig inspecteur bij de Inspectie van Justitie en Veiligheid deelde zijn ervaringen uit het werkveld als het gaat om ontwikkeling van organisaties. Wat is er in de afgelopen jaren veranderd in het werkveld? Welke invloed had organisatiecultuur hierop? Door de vele jaren ervaring bij de Inspectie, maar ook bij vele andere organisaties zoals de brandweer nam John ons mee in de lessen die heeft geleerd.

Kortom, drie interessante sprekers die elk hun eigen verhaal en blik op organisatiecultuur in relatie tot crisismanagement hebben. Ben je geïnteresseerd in één van de verhalen? Neem dan contact op met één van onze collega’s!

Wij willen graag de sprekers en deelnemers bedanken voor de succesvolle dag. Graag tot volgend jaar!

Terug naar het nieuws overzicht

Onze medewerkers

Vragen

Aarzel niet en neem contact op.
Bel 015 25 11 670 of stuur een bericht.

Vragen?

Heeft u een vraag voor onze organisatie, bel dan 015 25 11 670 of stuur een bericht via onderstaand formulier.

Versturen
 • Sluiten ×
  Contact

  Trimension BV
  Delftechpark 11
  2628 XJ Delft
  [Route met Google Maps]

  Tel: 015 - 25 11 670
  E-mail: .(JavaScript must be enabled to view this email address)

  Trimension op Twitter - opent in een nieuw venster Trimension op LinkedIn - opent in een nieuw venster Trimension op crisisbeheersingnederland.nl - opent in een nieuw venster

  © 2020 Trimension BV | KvK: 27232804 | Algemene voorwaarden | Klachtenregeling | Disclaimer & Privacy | Cookies | Sitemap