Nederlands English

Even voorstellen... Anne van Loon

10 May 2021Sinds 1 maart hebben wij maar liefst vier nieuwe medewerkers in dienst. Om hen beter te leren kennen zetten wij de komende tijd elke week een interview met één van hen online. Deze week trappen we af met onze collega Anne van Loon.

"Er is bijna geen ontkomen meer aan; de kans dat een cyberincident voorkomt is aanzienlijk groot en de impact ervan vaak nog onvoldoende bekend."

Stel jezelf even kort voor
Ik ben Anne van Loon, MSc in Crisis and Security Management aan de Universiteit van Leiden en ben 1 maart begonnen als adviseur en trainer in crisismanagement bij Trimension. 

Hoe ben je bij crisismanagement terechtgekomen?
Tijdens mijn bachelor International Studies merkte ik al dat ik de kant van veiligheid op wilde. Ik schreef mijn scriptie over terrorisme en bedacht me daarna dat ik graag verder wilde leren in het crisis- en veiligheidsmanagement vak. Zodoende besloot ik de master Crisis and Security Management te volgen. Tijdens mijn master heb ik stage gelopen bij een adviesbureau op het gebied van crisismanagement, waar ik kennis maakte met crisismanagement in de praktijk. Het werk dat ik daar mocht doen vond ik zo ontzettend leuk en interessant en ik wist gelijk; hier wil ik later mijn carrière van maken. Via een omweg, door eerst nog 1,5 jaar in het cybersecurity veld te werken, ben ik nu uiteindelijk op de plek beland waar ik wil zijn. 

Hoe bevallen de eerste weken bij Trimension?
Het voelt hier echt als thuiskomen. Trimension is een hele open organisatie waar iedereen voor ons klaarstaat en ons wil helpen. Dat werd aan de voorkant geschetst en blijkt ook écht zo te zijn nu ik hier binnen ben. Daarnaast is iedereen ontzettend inhoudelijk gedreven en staat kennisdeling voorop. Heel fijn, want er valt nog een hoop te leren en het is heel leuk om te zien dat iedere collega daar een steentje aan wil bijdragen.

Hoe is het om midden in de coronacrisis te starten bij Trimension?
Het is een hele interessante tijd om het crisismanagement veld in te stappen, want er gebeurt een hoop in de maatschappij, bij bedrijven en organisaties. Dit merk je ook bij Trimension; er is veel reuring onder onze opdrachtgevers die lerend willen evalueren van de eerste twee periodes van de coronacrisis. Niet alleen in de witte kolom is dit zichtbaar, maar ook organisaties in andere sectoren kloppen bij ons aan. Voor mij als nieuwkomer dus een ontzettend interessante en leerzame tijd, omdat ik live kan meemaken hoe organisaties de coronacrisis ervaren en wat ze ervan kunnen leren.

Wat verwacht je in de toekomst op het gebied van crisismanagement?
Ik verwacht meer focus op cyber crisismanagement, wat komt door de steeds meer voorkomende en ingrijpende cyberincidenten. Er is bijna geen ontkomen meer aan; de kans dat een cyberincident voorkomt is aanzienlijk groot en de impact ervan vaak nog onvoldoende bekend. Steeds meer organisaties en bedrijven beginnen dit te beseffen en willen zich beter voorbereiden door cyber crisismanagement mee te nemen in hun OTO-programma en vaker te oefenen met cyber scenario’s. Deze trend is momenteel al zichtbaar en zal zich de aankomende jaren blijven ontwikkelen.

Terug naar het nieuws overzicht

Onze medewerkers

Vragen

Aarzel niet en neem contact op.
Bel 015 25 11 670 of stuur een bericht.

Vragen?

Heeft u een vraag voor onze organisatie, bel dan 015 25 11 670 of stuur een bericht via onderstaand formulier.

Versturen
 • Sluiten ×
  Contact

  Trimension BV
  Delftechpark 11
  2628 XJ Delft
  [Route met Google Maps]

  Tel: 015 - 25 11 670
  E-mail: .(JavaScript must be enabled to view this email address)

  Trimension op Twitter - opent in een nieuw venster Trimension op LinkedIn - opent in een nieuw venster Trimension op crisisbeheersingnederland.nl - opent in een nieuw venster

  © 2021 Trimension BV | KvK: 27232804 | Algemene voorwaarden | Klachtenregeling | Disclaimer & Privacy | Cookies | Sitemap