Nederlands English

Goede voornemens over netcentrisch werken binnen de Witte Kolom?

7 januari 2019Inmiddels werken de veiligheidsregio’s al enkele jaren via de netcentrische werkwijze en gebruiken ze als tool het Landelijk Crisis Management Systeem (LCMS). Om ook ketenpartners hier zo goed mogelijk op aan te laten sluiten, is bijvoorbeeld de GHOR in verschillende regio’s actief bezig deze zogenoemde witte ketenpartners aan te haken en toegang te geven tot LCMS. Dit bevordert namelijk het informatiemanagement op het moment dat een crisis zich voordoet. Is dit iets waar jij in het nieuwe jaar mee aan de slag gaat? Lees dan hieronder wat wij zoal voor je kunnen betekenen!

Trimension biedt de Witte Kolom op verschillende manieren ondersteuning op het gebied van netcentrisch werken. Zo kunnen we de GHOR helpen met het bepalen van een ambitieniveau rondom de professionalisering van netcentrisch werken bij hun vaste ketenpartners en het inzichtelijk maken aan welke ‘knoppen’ er dan gedraaid moet worden om dit voor elkaar te krijgen. Dit doen we aan de hand van het ontwikkelmodel netcentrisch werken, waar wij eerder dit jaar over schreven.

Daarnaast verzorgt Trimension ook steeds meer trainingen voor de Informatiecoördinatoren (ICO) binnen de Witte Kolom. Denk hierbij onder andere aan GGD’en, ziekenhuizen en huisartsenposten. Kenmerkend aan onze trainingen is dat wij niet alleen het gebruik van LCMS aanleren, maar ook stilstaan bij het belang van het begrijpen van netcentrisch werken in het algemeen en specifiek wat dit betekent voor de rol van ICO voor, tijdens en na het crisisoverleg. Omdat de invulling van de ICO-rol per organisatie sterk kan verschillen (o.a. door beschikbaarheid tijd en personeel), bieden wij geen algemene ICO-training voor de Witte Kolom aan, maar kijken we per organisatie waar de behoefte ligt en hoe wij daar het beste op kunnen aansluiten met praktische werkvormen en tools. Bovendien zien wij ook heel duidelijk een taak in het ‘opvoeden’ van de rest van de crisisorganisatie over de (veranderende) rol van de ICO met de komst van netcentrisch werken. Door dit begrip bij hen te creëren, wordt de ICO in staat gesteld zijn of haar rol zo goed mogelijk in te vullen.

Heeft deze blog en onze werkwijze jouw interesse gewekt? Wij zijn zowel implementatie- als opleidingspartner van het IFV op het gebied van netcentrisch werken en denken graag met je mee! Neem contact met ons op via Arthur van Lohuijzen of Stefan de Krom.

Terug naar het nieuws overzicht

Onze medewerkers

Vragen

Aarzel niet en neem contact op.
Bel 015 25 11 670 of stuur een bericht.

Vragen?

Heeft u een vraag voor onze organisatie, bel dan 015 25 11 670 of stuur een bericht via onderstaand formulier.

Versturen
 • Sluiten ×
  Contact

  Trimension BV
  Delftechpark 11
  2628 XJ Delft
  [Route met Google Maps]

  Tel: 015 - 25 11 670
  E-mail: info@trimension.nl

  Trimension op Twitter - opent in een nieuw venster Trimension op LinkedIn - opent in een nieuw venster Trimension op crisisbeheersingnederland.nl - opent in een nieuw venster

  © 2017 Trimension BV | KvK: 27232804 | Algemene voorwaarden | Klachtenregeling | Disclaimer & Privacy | Cookies | Sitemap