Nederlands English

Herinneringen aan 19 jaar Trimension (deel 1)

8 August 2017Trimension bestaat dit jaar 25 jaar. Daarvan heeft Danny er 19 als trainer mogen meemaken. Noem het nostalgisch, maar het is leuk om terug te blikken op deze tijd. In dit stuk blikt hij terug op de beginjaren.

1998, het begin. Trimension was een eenmanszaak, zat in een portocabine vlak bij de oude ingang van TNO in Delft. Het vak trainer crisisbeheersing leren kennen ging gepaard met een groot project voor Rijkswaterstaat, toen nog Bureau Crisismanagement, later het DCC VenW. Leendert Vinck, nu collega, was toen opdrachtgever. Samen hebben we de visie op crisisbeheersing die aan de basis ligt van alles wat Trimension nu doet vertaald naar een werkwijze voor het DCC VenW en de regionale en specialistische diensten. Veel trainingen en mooie scenario’s. Tegelijk deden we nog steeds veel werk voor de witte sector zoals trainingen eerste ambulance en Actiecentrum GGD.

1999, het pre-millennium jaar, wat een tijd! Want ja je wist het niet, er kon van alles misgaan, of niet…. Voor RWS Zeeland verzorgden we op 9-9-‘99 een millennium oefening. Scenario: een grote ammoniaktanker had een millenniumbug en kwam onbestuurbaar de Westerschelde invaren. Midden in de nacht oefenen, dat deed je niet vaak, een bijzondere ervaring. Bij het krieken van de dag reden we weer naar huis, moe maar voldaan. Later dat jaar op 31 december ondersteunden we het Telecom Coördinatie Centrum. Destijds ingericht voor het geval er problemen zouden ontstaan met de telecomverbindingen bij de millenniumovergang. Het werd gelukkig een rustige nacht. Intussen was Trimension gegroeid van een eenmanszaak naar een klein bedrijf met vijf medewerkers. We verhuisden naar het Delftechpark.

2000, de millennium overgang (Y2K) had bij diverse organisaties toch het bewustzijn vergroot dat er meer moest gebeuren op het gebied van crisisbeheersing. Hieronder ook de waterschappen. Het Hoogheemraadschap van Delfland was het eerste waterschap dat we mochten helpen, en na het uitwerken van een model calamiteitenzorgsysteem voor de Unie van Waterschappen kwam ons werk voor deze sector langzaam van de grond in 2001. Trimension kon verder gaan groeien.

In dat jaar ontwikkelden we ook een computerondersteunde training (Delite Rescue) voor de inzet van een brandweercompagnie op de taak redding. Naast de training voor de coördinator gewondenvervoer, Delite Medical, mijn eerste directe betrokkenheid bij de ontwikkeling van serious gaming. Trainingen kunnen tegelijk serieus EN leuk zijn! Wat is dit toch een mooi vak.

Terug naar het nieuws overzicht

Onze medewerkers

Vragen

Aarzel niet en neem contact op.
Bel 015 25 11 670 of stuur een bericht.

Vragen?

Heeft u een vraag voor onze organisatie, bel dan 015 25 11 670 of stuur een bericht via onderstaand formulier.

Versturen
 • Sluiten ×
  Contact

  Trimension BV
  Delftechpark 11
  2628 XJ Delft
  [Route met Google Maps]

  Tel: 015 - 25 11 670
  E-mail: .(JavaScript must be enabled to view this email address)

  Trimension op Twitter - opent in een nieuw venster Trimension op LinkedIn - opent in een nieuw venster Trimension op crisisbeheersingnederland.nl - opent in een nieuw venster

  © 2022 Trimension BV | KvK: 27232804 | Algemene voorwaarden | Klachtenregeling | Disclaimer & Privacy | Cookies | Sitemap