Nederlands English

Hoe volwassen is jouw preparatie op crises?

18 december 2018Meer zicht op preparatie binnen crisisbeheersing met het Volwassenheidsmodel.

Herken jij het volgende?

Bovenstaande vraagstukken komen we heel regelmatig tegen bij onze opdrachtgevers. Het afgelopen jaar hebben we daarom intern onze kennis en ervaring gebundeld om meer inzicht te krijgen in de manier waarop crisisorganisaties zich voorbereiden op crises. Wat zien we terug bij beginnende organisaties, aan welke aspecten herkennen we een “volwassen” crisisorganisatie? Op basis hiervan ontwikkelden we ons Volwassenheidsmodel: een model bestaande uit zes thema’s met elk diverse eigen indicatoren die crisispreparatie beïnvloeden. Die thema’s vormen de basis van het “Volwassenheidsniveau” van de preparatie van de crisisorganisatie.

Gekoppeld aan dit model ontwikkelden we een handzame tool: een test waarmee eenvoudig de huidige stand van zaken met betrekking tot preparatie op crisisbeheersing in beeld gebracht kan worden. 

Op welke thema doen we het al heel goed en scoren we dus “hoog” en waar is in onze preparatie nog winst te halen?

In een Masterclass op 15 november jl. verkenden we met 9 deelnemers het Volwassenheidsmodel en bijbehorende tool. Met behulp van de test hielden crisisfunctionarissen in verschillende stappen hun eigen preparatie op crises tegen het licht. Uitkomsten werden direct inzichtelijk gemaakt en er was veel ruimte om onderling te sparren en tips, successen en ervaringen te delen. Na afloop hadden deelnemers een helder beeld van de stappen die zij kunnen zetten om preparatie naar een hoger plan te tillen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor ons was deze dag enorm geslaagd. Leuk om met enthousiastelingen uit het vakgebied te sparren over de mogelijkheden die zij en wij zien om hun crisisorganisatie nog veerkrachtiger te maken, door op een goede manier aan preparatie te doen. Deelnemers deelden ons enthousiasme. Enkele reacties na afloop waren:  “Supernuttige dag! Heel fijn om getriggerd te worden en meteen concreet te maken.”,  “Verhelderend om per thema zoveel verschillende indicatoren te zien. Om écht beweging te krijgen moet je ‘alles’ zien!” en “Gaaf! Het geeft inzicht in alle onderwerpen maar vooral ook overzicht. Bevestigt daarmee ook het eigen gevoel en maakt dat makkelijker uitlegbaar.”

Wil jij ook met ons in kaart brengen hoe Volwassen jouw crisisorganisatie is met betrekking tot preparatie op crises en calamiteiten? Of ben je nieuwsgierig en wil je graag meer informatie? Neem contact op met Marthe of Roel! Bij voldoende belangstelling organiseren we in maart een tweede Masterclass, ook wanneer je interesse hebt in deelname horen we dat graag.

Terug naar het nieuws overzicht

Onze medewerkers

Vragen

Aarzel niet en neem contact op.
Bel 015 25 11 670 of stuur een bericht.

Vragen?

Heeft u een vraag voor onze organisatie, bel dan 015 25 11 670 of stuur een bericht via onderstaand formulier.

Versturen
 • Sluiten ×
  Contact

  Trimension BV
  Delftechpark 11
  2628 XJ Delft
  [Route met Google Maps]

  Tel: 015 - 25 11 670
  E-mail: info@trimension.nl

  Trimension op Twitter - opent in een nieuw venster Trimension op LinkedIn - opent in een nieuw venster Trimension op crisisbeheersingnederland.nl - opent in een nieuw venster

  © 2017 Trimension BV | KvK: 27232804 | Algemene voorwaarden | Klachtenregeling | Disclaimer & Privacy | Cookies | Sitemap