Nederlands English

Impressie Crisisexpertsessie 2018

13 June 2018Op een zonnige locatie in Delft kwamen vorige week woensdag meer dan vijftig crisisprofessionals afkomstig uit diverse soorten organisaties bijeen voor onze jaarlijkse crisisexpertsessie. 3 crisisexperts kregen het podium om hun ervaringen en lessen te delen met ons netwerk, waarbij ze openhartig vertelden over hun rol, de dilemma’s en de lessons learned van een recente crisis. Lees hieronder de terugblik.

Collega Roel trapte af met een presentatie over het Volwassenheidsmodel Preparatie Crisisbeheersing, een product dat wij momenteel binnen Trimension aan het ontwikkelen zijn met als doel crisisorganisaties inzicht te geven in hoe 'volwassen' ze al zijn in hun voorbereiding op crises. Deelnemers toonden veel interesse in het model en in de aangekondigde Masterclass die dit najaar gaat plaatsvinden. Heb je ook belangstellig en wil je op de hoogte worden gehouden van de ontwikkelingen rondom het volwassenheidsmodel en de Masterclass? Stuur dan een bericht naar info@trimension.nl.

Tijdens deze middag hebben we geleerd van Bernetta Harting van HTM, die ons vertelde wat de gevolgen van de terroristische dreiging en aanslagen in Europa zijn voor het OV in Nederland. Gelukkig was het geen ervaringsverhaal, maar werd duidelijk hoe HTM met vervoersbedrijven in Nederland samenwerkt op het gebied van veiligheid. Elkaars taal spreken blijkt ook belangrijk te zijn, want is de 'bestuurder' nou een trambestuurder of een leidinggevende?

Arnold Bosman van Transmissible liet ons een genuanceerd beeld zien over de risicoperceptie rondom infectieziektes. Hij gebruikte hierbij een voorbeeld uit eigen vakgebied, waarin hij uitlegde dat de angst en onzekerheid over ebola erg groot was, terwijl er meer mensen overlijden aan een ziekte zoals de mazelen. Feiten en perceptie van een verhaal liggen soms ver uit elkaar: een uitdaging voor iedereen die in zijn werk met crisisbeheersing te maken heeft.

De afsluiter van de dag waren de ervaringen van Harry Eggens, die namens het Nederlandse Rode Kruis richting Sint Maarten ging om te helpen met de wederopbouw na orkaan Irma. Aan de hand van indrukwekkende foto's nam hij ons mee in zijn persoonlijke verhaal over hoe je relaties opbouwt in een vreemde omgeving, zelfredzaamheid van de bevolking en de dilemma's die kwamen kijken bij deze operatie.

Kortom, diverse verhalen die elk hun eigen lessons learned meebrachten in het werkveld van de crisisbeheersing. Ben je geïnteresseerd in het uitgebreide verhaal? Neem dan contact op met één van onze collega’s.

Wij willen graag iedereen, met in het bijzonder de sprekers, bedanken voor de leerzame, maar vooral leuke dag. Tot volgend jaar!

Sfeerimpressie:

Terug naar het nieuws overzicht

Onze medewerkers

Vragen

Aarzel niet en neem contact op.
Bel 015 25 11 670 of stuur een bericht.

Vragen?

Heeft u een vraag voor onze organisatie, bel dan 015 25 11 670 of stuur een bericht via onderstaand formulier.

Versturen
 • Sluiten ×
  Contact

  Trimension BV
  Delftechpark 11
  2628 XJ Delft
  [Route met Google Maps]

  Tel: 015 - 25 11 670
  E-mail: .(JavaScript must be enabled to view this email address)

  Trimension op Twitter - opent in een nieuw venster Trimension op LinkedIn - opent in een nieuw venster Trimension op crisisbeheersingnederland.nl - opent in een nieuw venster

  © 2022 Trimension BV | KvK: 27232804 | Algemene voorwaarden | Klachtenregeling | Disclaimer & Privacy | Cookies | Sitemap