Nederlands English

Netcentrisch Werken bij Rijkswaterstaat

3 oktober 2018Steeds meer organisaties maken de overstap naar netcentrisch werken en bijbehorend informatiesysteem. Ook bij Rijkswaterstaat is in 2017 de ambitie uitgesproken netcentrisch te gaan werken en aan te sluiten op het Landelijk Crisis Management Systeem (LCMS), waar ook hun crisispartners op zijn aangesloten.

Het afgelopen jaar heeft Trimension Rijkswaterstaat mogen begeleiden bij het opleiden en trainen van tientallen functionarissen in de crisisorganisatie. Tijdens dit traject hebben we ambassadeurs netcentrisch werken klaargestoomd voor het trainerschap door middel van een train-de-trainer bijeenkomst; in co-trainerschap met hen opleidingen netcentrisch werken verzorgd; en tot slot hebben we functionarissen wegwijs gemaakt in het LCMS via “knoppencursussen”. Een uitdagend traject voor alle betrokkenen, omdat Rijkswaterstaat een groot aantal dienstonderdelen heeft op zowel landelijk als regionaal niveau. Verspreid over het gehele land zijn crisisfunctionarissen klaargestoomd voor de nieuwe werkwijze.

Voor de zomer werd Rijkswaterstaat door middel van Go Live oefeningen beoordeeld door het IFV op hun staat van netcentrisch werken en nu is het hoge woord er uit: Rijkswaterstaat gaat officieel live! Dit betekent dat ze actief gaat meedoen in de operationele omgeving van LCMS. Hierdoor kunnen de dienstonderdelen met elkaar netcentrisch werken tijdens een calamiteit die met name betrekking heeft op Rijkwaterstaat zelf, maar is de ambitie om straks ook een volwaardig crisispartner te zijn van de veiligheidsregio’s en waterschappen en via LCMS samen te werken.

De waarde hiervan bewees zich deze zomer al: coördinerend directeur Crisismanagement Mieke Attema van Rijkswaterstaat: "Tijdens de droogteperiode is er in de praktijk gewerkt met netcentrisch werken en hebben we de toegevoegde waarde ervan gezien. Ik ben blij dat we als organisatie nu live zijn zodat we de crises in Nederland nog beter te lijf kunnen gaan". Rijkswaterstaat is hiermee de grootste landelijke organisatie die is aangesloten op het LCMS. Trimension feliciteert Rijkswaterstaat met dit mooie resultaat!

Terug naar het nieuws overzicht

Onze medewerkers

Vragen

Aarzel niet en neem contact op.
Bel 015 25 11 670 of stuur een bericht.

Vragen?

Heeft u een vraag voor onze organisatie, bel dan 015 25 11 670 of stuur een bericht via onderstaand formulier.

Versturen
 • Sluiten ×
  Contact

  Trimension BV
  Delftechpark 11
  2628 XJ Delft
  [Route met Google Maps]

  Tel: 015 - 25 11 670
  E-mail: info@trimension.nl

  Trimension op Twitter - opent in een nieuw venster Trimension op LinkedIn - opent in een nieuw venster Trimension op crisisbeheersingnederland.nl - opent in een nieuw venster

  © 2017 Trimension BV | KvK: 27232804 | Algemene voorwaarden | Klachtenregeling | Disclaimer & Privacy | Cookies | Sitemap