Nederlands English

Oefening baart kunst!

23 July 2019Hoe ga je als GGD om met een mogelijke uitbraak van een nieuwe variant op de vogelgriep? Met deze uitdaging oefende de GGD Groningen onlangs.

Afgelopen maand oefende de GGD Groningen met het GROP (GGD Rampenopvangplan).  De oefening stond in het teken van een dreigende uitbraak van een infectieziekte, ontstaan in een Aziatisch land vanwege een nieuwe variant op de vogelgriep. De griepvariant had zich inmiddels verspreid naar Nederland en Groningen.  De GGD moest daarom de nodige maatregelen treffen. De groep die hiermee aan de slag ging bestond uit zowel Infectieziektebestrijding, GHOR, Communicatie, Jeugdgezondheidszorg, een crisiscoördinator en een logboekschrijver.

Tijdens de oefening kwamen de volgende vragen aan bod: wat betekent een dergelijke gebeurtenis voor ons als GGD? Wanneer moeten we opschalen?  Hoe ga je om met een sluimerende crisis? En hoe zet je de GHOR in?

Ook weer uit deze oefening blijkt hoe belangrijk het is om te oefenen met het GROP én dit te blijven doen. Deelnemers gaven terug het erg nuttig te vinden om met het GROP te oefenen. Een van de deelnemers aan de oefening zei het volgende:

Esther, communicatieadviseur: “Het was een waardevolle oefening. Communicatie kreeg ook het nodige op haar bord: er waren veel bezorgde ouders, het ontplofte op sociale media en er was alom maatschappelijke onrust. Hoe moet je daar als GGD op reageren? Informatie delen op de website, via sociale media, de balie op de hoogte houden … het is goed om weer op scherp te staan na zo’n oefening!”

Wil je weten wat wij voor jouw GGD kunnen betekenen? Neem dan contact op met Roos Meijers.

Terug naar het nieuws overzicht

Onze medewerkers

Vragen

Aarzel niet en neem contact op.
Bel 015 25 11 670 of stuur een bericht.

Vragen?

Heeft u een vraag voor onze organisatie, bel dan 015 25 11 670 of stuur een bericht via onderstaand formulier.

Versturen
 • Sluiten ×
  Contact

  Trimension BV
  Delftechpark 11
  2628 XJ Delft
  [Route met Google Maps]

  Tel: 015 - 25 11 670
  E-mail: .(JavaScript must be enabled to view this email address)

  Trimension op Twitter - opent in een nieuw venster Trimension op LinkedIn - opent in een nieuw venster Trimension op crisisbeheersingnederland.nl - opent in een nieuw venster

  © 2017 Trimension BV | KvK: 27232804 | Algemene voorwaarden | Klachtenregeling | Disclaimer & Privacy | Cookies | Sitemap