Nederlands English

Voorbereiding op quarantaine bij GGD Rotterdam-Rijnmond

3 april 2018De situatie: een cruiseschip met aan boord 14 patiënten die lijden aan een longontsteking. Ze blijken SARS te hebben en het schip moet terugkeren naar de Rotterdamse haven. Wat doe je vervolgens om besmetting te voorkomen en wie breng je waar onder zonder de hulpverleners onnodig risico te laten lopen? Hoe ga je om met openbare orde en veiligheid? Hoe pak je de publiekscommunicatie gezamenlijk aan? Welke verantwoordelijkheden liggen op het niveau van regio en rijk?

Dit quarantainescenario en bijhorende vragen werden op 29 maart 2018 besproken in een workshop op initiatief van de GGD Rotterdam-Rijnmond en begeleid door Arthur en Marcel. Vertegenwoordigers van GHOR, huisartsen, RIVM, GGD-en Rotterdam-Rijnmond en Haaglanden, defensie, politie, Harbour Coordination Centre en Cruise Port Rotterdam bogen zich over de te verwachten knelpunten en kritieke besluiten. Samen werd gesproken over een aantal eisen waar een quarantaine-locatie aan moet voldoen en werd het krachtenveld van taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden in kaart gebracht.

Daarnaast bleek eens te meer hoe belangrijk dit type bijeenkomsten is voor het versterken van de samenwerking die optreden in de “warme fase” makkelijker maakt. Maak kennis met elkaar en weet welke dilemma’s bij je partners spelen in een crisissituatie, zoals een uitbraak van een complexe infectieziekte. Dit zorgt ervoor dat je elkaar zo snel mogelijk versterkt en aanvult als het er op aan komt!

Meer weten of dit type workshops waarbij multidisciplinaire samenwerking en het gezamenlijk nadenken over passende planvorming aan bod komen? Neem gerust contact op met Arthur van Lohuijzen.  

Terug naar het nieuws overzicht

Onze medewerkers

Vragen

Aarzel niet en neem contact op.
Bel 015 25 11 670 of stuur een bericht.

Vragen?

Heeft u een vraag voor onze organisatie, bel dan 015 25 11 670 of stuur een bericht via onderstaand formulier.

Versturen
 • Sluiten ×
  Contact

  Trimension BV
  Delftechpark 11
  2628 XJ Delft
  [Route met Google Maps]

  Tel: 015 - 25 11 670
  E-mail: info@trimension.nl

  Trimension op Twitter - opent in een nieuw venster Trimension op LinkedIn - opent in een nieuw venster Trimension op crisisbeheersingnederland.nl - opent in een nieuw venster

  © 2017 Trimension BV | KvK: 27232804 | Algemene voorwaarden | Klachtenregeling | Disclaimer & Privacy | Cookies | Sitemap