Nederlands English

Zorgcontinuïteit onder hoge druk

15 May 2018Dertien teams, vier dagen, één taak: het organiseren en continueren van de zorg tijdens een extreme griepepidemie. Dat is wat de strategische crisisteams van huisartsenposten, ambulancevoorzieningen, ziekenhuizen, GGD-en en GHOR bureaus in de regio’s Twente en Oost-Achterhoek voor hun kiezen kregen tijdens de oefening Matroesjka in de week van 9 tot 12 april 2018.

In de weken voor de oefening kregen alle deelnemers al informatie over hoe de griep steeds verder verspreidde en wat voor gevolgen dat had intern bij de zorginstellingen. In de oefenweek was het aantal zieken zo hoog opgelopen dat alle zorginstellingen kampten met een hoog ziekteverzuim en een nog hogere vraag naar zorg. Om de zorgcapaciteit met elkaar af te stemmen kwamen de zorginstellingen twee keer bij elkaar in een geneeskundig ketenoverleg om capaciteit, communicatielijnen en prioriteiten met elkaar af te stemmen.

De grote uitdaging van deze oefening was om de zorg ketenbreed te organiseren en voor elk crisisteam om na te denken wat de gevolgen van maatregelen zouden zijn op de rest van de keten.

Trimension heeft voor de Acute Zorg Euregio deze grootschalige oefening voorbereid, uitgevoerd en geëvalueerd. Tijdens de oefening coördineerden wij de responscel en namen wij waar bij alle crisisteams. Ben je benieuwd naar deze opzet en onze ervaringen? Of is jouw organisatie ook toe aan een grootschalige oefening? Neem dan contact op met Stefan de Krom, Bram Monnier of Tanja Marijs.

Terug naar het nieuws overzicht

Onze medewerkers

Vragen

Aarzel niet en neem contact op.
Bel 015 25 11 670 of stuur een bericht.

Vragen?

Heeft u een vraag voor onze organisatie, bel dan 015 25 11 670 of stuur een bericht via onderstaand formulier.

Versturen
 • Sluiten ×
  Contact

  Trimension BV
  Delftechpark 11
  2628 XJ Delft
  [Route met Google Maps]

  Tel: 015 - 25 11 670
  E-mail: .(JavaScript must be enabled to view this email address)

  Trimension op Twitter - opent in een nieuw venster Trimension op LinkedIn - opent in een nieuw venster Trimension op crisisbeheersingnederland.nl - opent in een nieuw venster

  © 2022 Trimension BV | KvK: 27232804 | Algemene voorwaarden | Klachtenregeling | Disclaimer & Privacy | Cookies | Sitemap