Met de ervaring die ik heb in crisismanagement moet ik terug denken aan de tijd dat ik nog volleybal speelde. De opstelling in het veld vormt de basis van het spel, die gevuld wordt met alle spelers die ieder zo zijn kwaliteiten hebben. De speler met de meeste kracht staat bij het net om aan te vallen, de speler met de meeste snelheid staat achterin om de ballen te verdedigen en de speler met het meeste inzicht vervult de rol van spelverdeler. Op een vergelijkbare manier wordt een crisisteam gevuld met verschillende rollen en expertise. De veerkracht van het team ontstaat door samen te trainen, oefenen en te vertrouwen op alle kwaliteiten die individuen sterk maken. Je kan je voorbereiden op situaties die eventueel zouden kunnen gebeuren, maar op het moment suprême weet je nooit wat je als team te wachten staat. De kracht van voorbereiding en samen gecoördineerd improviseren is waar ik in geloof.
Tijdens mijn opleiding Integrale Veiligheidskunde heb ik mijn interesse voor crisismanagement ontwikkeld. Mijn leerarbeidsplaats bij Stedin, de regionale netbeheerder in het grootste deel van de Randstad, heeft ervoor gezorgd dat ik veel heb mogen zien van hoe het er in de praktijk daadwerkelijk aan toe gaat. Hoe bereidt een team zich goed voor en wat gebeurt er als het net even anders loopt dan van te voren gedacht? Ik vind het interessant om te zien hoe mensen denken en reageren in kritieke situaties. Wat maakt een individu sterk en hoe werken individuen samen tijdens crises?
Ik kijk ernaar uit mijn ervaring en kennis in het vak crisismanagement uit te breiden. Ik ben realistisch, nuchter en een gevoelsmens. Tijdens een crisis houd ik daarom oog voor de realiteit, waarin de mens altijd voorop staat. Crisismanagement blijft tenslotte mensenwerk.