Nederlands English

Even voorstellen... Anouk van Kester

1 May 2024Begin dit jaar verwelkomden we een nieuwe collega: Anouk van Kester. Inmiddels is Anouk al flink op weg en is het tijd om terug te blikken op de afgelopen maanden. Dit doen we aan de hand van een Q&A.

Kun je jezelf even kort voorstellen?
Hoi! Ik ben Anouk van Kester, 24 jaar oud en ik woon in De Lier. Ik heb afgelopen jaar de studie Integrale Veiligheidskunde aan Hogeschool Inholland afgerond. Naast mijn studie heb ik altijd met veel plezier en hard gewerkt bij mijn bijbaan in de potplanten (Anthuriums). Sinds januari 2024 ben ik van start gegaan met een leuk en leerzaam traineeship bij Trimension!

Hoe ben je bij crisismanagement terechtgekomen?
Ik was als kind al geïnteresseerd in veiligheid, zowel door diverse series zoals Flikken Maastricht, als door mijn vader die als vrijwilliger bij de brandweer werkzaam was. Ik ben toen gestart met een jaar criminologie aan de Erasmus Universiteit. Na een jaar ben ik toch overgestapt naar de opleiding Integrale Veiligheidskunde aan Hogeschool Inholland. Dit bleek de juiste beslissing te zijn. Het vak rampen en crisis was erg interessant tijdens mijn studie. Niet alleen de docent enthousiasmeerde mij, maar ook de grote mate van impact die de incidenten hadden maakte het voor mij interessant. Rampen en crisis zijn incidenten die mensen niet vaak vergeten. Daarnaast zijn de GRIP-fasering, het op- en afschalen en de veerkrachtigheid die organisaties moeten hebben dingen die mij zijn bijgebleven. Wel heb ik zelf mogen ervaren hoe het is om te studeren tijdens een crisis, namelijk corona. Dit maakte mijn studietijd anders dan verwacht, maar doordat ik naast het studeren veel heb kunnen werken, kon ik daarna een mooie reis door Indonesië en Thailand maken.

Hoe zijn de eerste maanden bij Trimension bevallen?
De eerste drie maanden zijn voorbij gevlogen! Het ontvangst voelde als een warm bad en inmiddels word ik door collega’s bij diverse projecten aangehaakt. In mijn eerste maanden wilde ik graag meer zien van diverse sectoren, zodat ik kan beslissen binnen welke sector(en) ik mijzelf verder zou willen ontwikkelen. De diversiteit aan opdrachtgevers spreekt mij aan, dus deze afwisseling wil ik er nog wel even inhouden. Omdat iedere opdrachtgever zijn eigen crisisplannen heeft maakt dit het interessant en elke keer toch even anders. De ene opdrachtgever is al wat verder in het ontwikkelen van zijn/haar crisisplannen en het trainen van zijn/haar crisisteamleden, waardoor die opdrachtgever om meer verdieping vraagt dan een ander.

Welke opdracht is er voor jou in de afgelopen maanden uitgesprongen?
De afgelopen maanden ben ik bij verschillende trainingen en oefeningen aanwezig geweest. Daarbij sprong een oefening er voor mij uit, namelijk een oefening in The Mall of the Netherlands. Het was een hele ervaring om aanwezig te zijn in een winkelcentrum die bij aankomst nog gesloten was. Omdat ik hier wel eens in mijn vrije tijd ben geweest, kon ik mij heel goed voorstellen en inbeelden hoe dit er in ‘realtime’ aan toe zou gaan. Dit maakte het voor mij bijzonder, ook omdat het de eerste oefening was waarbij ik aanwezig was.

Wat binnen Trimension spreekt jou echt aan?
Ze bieden veel ruimte om te leren en te ontwikkelen. Iedereen staat met open armen klaar en is enthousiast om alle kennis en ervaring met elkaar te delen. Het voelt als een veilige omgeving met veel mogelijkheden. Ik ben niet bang om fouten te maken en dat bevestigt deze omgeving nog eens extra. Daarnaast vind ik het inwerktraject heel fijn ingericht. Je krijgt overal een stukje van mee en dat zorgt ervoor dat ik aan het einde van mijn traineeship met overtuiging aan de slag kan gaan! Daarnaast zorgen de teambuilding activiteiten voor het beter leren kennen van je collega’s en daarnaast een leuke sfeer op kantoor!

Hoe zou jij je in de toekomst verder willen ontwikkelen?
Toevallig is deze vraag mij ook gesteld tijdens het inwerktraject en naar aanleiding van het opleidingsweekend. Komend jaar wil ik mij graag ontwikkelen tot goede trainer en adviseur in de wereld van de crisisbeheersing. In de toekomst wil ik mij graag verder ontwikkelen in diverse sectoren die mij na mijn traineeship blijven aanspreken en waarin ik mijn creativiteit de loop kan laten gaan. Op die manier heb ik nog meer kennis en kunde van die bepaalde sectoren om mijn werk nog leuker en interessanter te maken!

DownloadDownload

Terug naar het nieuws overzicht

Onze medewerkers

Vragen

Aarzel niet en neem contact op.
Bel 015 25 11 670 of stuur een bericht.

Vragen?

Heeft u een vraag voor onze organisatie, bel dan 015 25 11 670 of stuur een bericht via onderstaand formulier.

Versturen
 • Sluiten ×
  Contact

  Trimension BV
  Delftechpark 11
  2628 XJ Delft
  [Route met Google Maps]

  Tel: 015 - 25 11 670
  E-mail: .(JavaScript must be enabled to view this email address)

  Trimension op Twitter - opent in een nieuw venster Trimension op LinkedIn - opent in een nieuw venster Trimension op crisisbeheersingnederland.nl - opent in een nieuw venster

  © 2024 Trimension BV | KvK: 27232804 | Algemene voorwaarden | Klachtenregeling | Disclaimer & Privacy | Cookies | Sitemap