Nederlands English

Even voorstellen... Pien de Veen!

21 November 2023In september verwelkomden wij drie nieuwe collega’s: Myrthe Both, Pien de Veen en Rik Roskamp. Inmiddels zijn ze al flink op weg en is het tijd om terug te blikken op de afgelopen twee maanden. Dit doen we aan de hand van een Q&A. Deze week is het de beurt aan Pien de Veen.

Stel jezelf even kort voor
Ik ben Pien de Veen, 23 jaar en woon in Haarlem. Ik heb een bachelor in Security Studies en een master in Crisis and Security Management afgerond. Na mijn studie ben ik stage gaan lopen bij een bedrijf in de crisismanagement adviesbranche en ben ik hier ook korte tijd werkzaam geweest als junior adviseur. Sinds 1 september ben ik bij Trimension aan de slag gegaan als projectmedewerker/adviseur/trainer crisismanagement.

Hoe ben je in het crisismanagement terechtgekomen?
Veiligheid had altijd al mijn interesse. Vroeger wilde ik daarom bij de politie of defensie gaan werken. Aan het einde van de middelbare school ging ik mij oriënteren op mijn vervolgopleiding en kwam ik in de nieuwsbrief van de Universiteit Leiden bij toeval hun nieuwe bachelor Security Studies tegen, een studie gericht op veiligheid. Deze studie sprak mij gelijk aan. Na een poosje goed te hebben nagedacht heb ik mij hier dan ook voor aangemeld. Het bleek een goede keus te zijn. Ik vond de studie fantastisch. Na mijn bachelor werd aanbevolen nog een master doen. Omdat ik de bachelor zo leuk vond was de master Crisis and Security Management een logische keuze. Tijdens mijn studies had ik gemerkt hoe interessant ik crisismanagement vond. Ik wilde dan ook graag in dit werkveld gaan werken. Om werkervaring op te doen besloot ik na mijn master te solliciteren op een stageplek bij een bedrijf in de crisismanagement adviesbranche. Daar werd ik aangenomen als stagiair en merkte ik hoe enthousiast ik werd van dit werk. Na mijn stage ben ik bij dit bedrijf 8 maanden werkzaam geweest als junior adviseur. Ik wist echter al dat ik hier niet voor langere tijd kon blijven werken. Via mijn toenmalige werkgever kwam ik in contact met Trimension waarna ik solliciteerde en werd aangenomen.

Hoe bevielen de eerste maanden bij Trimension?
Goed! Trimension is een leuke en sociale organisatie die zich inzet voor haar werknemers. Ze bieden je veel ruimte om te leren en je te ontwikkelen in een richting die je interessant vindt.

Wat waren je grootste eye-openers?
Met name dat de crisismanagement adviesbranche veelzijdiger is dan ik dacht. Ik zie nu dat ik bij mijn vorige bedrijf in een hele kleine niche binnen de crisismanagement adviesbranche heb gezeten. Waar ik bij mijn vorige bedrijf bijna volledig focuste op strategisch crisismanagement, doe ik bij Trimension ook veel op operationeel gebied. Verder lag bij mijn vorige bedrijf de nadruk op onderzoek en evaluaties, terwijl bij Trimension het zwaartepunt meer ligt op het opleiden, trainen en oefenen. Het is leuk om te zien wat nog meer mogelijk is binnen het werkveld.

Wat verwacht je in de toekomst van crisismanagement?
In de toekomst verwacht ik dat het managen van een crisis steeds complexer wordt. We zijn steeds afhankelijker van technologie en daardoor ook van elkaar. Ook zijn er steeds meer langdurige crises, lijkt de ene crises momenteel in de andere over te lopen en worden crises dikwijls door elkaar versterkt. Het maakt ons vakgebied gecompliceerder, maar ook zeker interessanter.  

Pakkend citaat:
“By failing to prepare, you are preparing to fail.” – Benjamin Franklin

Mocht je meer informatie willen dan ben ik te bereiken via 015-2511670 of 06-33005666.

Terug naar het nieuws overzicht

Onze medewerkers

Vragen

Aarzel niet en neem contact op.
Bel 015 25 11 670 of stuur een bericht.

Vragen?

Heeft u een vraag voor onze organisatie, bel dan 015 25 11 670 of stuur een bericht via onderstaand formulier.

Versturen
 • Sluiten ×
  Contact

  Trimension BV
  Delftechpark 11
  2628 XJ Delft
  [Route met Google Maps]

  Tel: 015 - 25 11 670
  E-mail: .(JavaScript must be enabled to view this email address)

  Trimension op Twitter - opent in een nieuw venster Trimension op LinkedIn - opent in een nieuw venster Trimension op crisisbeheersingnederland.nl - opent in een nieuw venster

  © 2024 Trimension BV | KvK: 27232804 | Algemene voorwaarden | Klachtenregeling | Disclaimer & Privacy | Cookies | Sitemap