Nederlands English

Even voorstellen... Steven Siccama

22 June 2021Sinds 1 maart hebben wij maar liefst vier nieuwe medewerkers in dienst. Om hen beter te leren kennen hebben wij de afgelopen periode interviews met hen online gezet. Deze week is alweer de laatste, maar zeker niet de minste: Steven Siccama.

"We kunnen stellen dat ons hele systeem van crisismanagement aan herziening toe is."

Stel jezelf even kort voor
Ik ben Steven Siccama, 25 jaar en ik heb in januari de master Crisis and Security Management afgerond. Na een mooie jeugd in Den Haag ben ik politicologie (specialisatie: Internationale Betrekkingen en Organisaties) in Leiden gaan studeren. Na een tijd op kamers in het centrum te hebben vertoefd, woon ik sinds twee jaar met een aantal vrienden in het pittoreske Oegstgeest. Sinds 1 april ben ik gestart aan mijn eerste fulltime job: een traineeship in crisismanagement bij Trimension.

Hoe ben je bij crisismanagement terechtgekomen?
Op de middelbare school had ik altijd al veel belangstelling voor maatschappelijke vraagstukken. In eerste instantie was dit voornamelijk politieke interesse, maar tijdens mijn bachelor ben ik mij gaan specialiseren in veiligheid. Hoewel ik toen nog niet het idee had dat ik in het crisismanagement aan de slag wilde, heeft de coronacrisis mij doen beseffen dat dit werkveld dusdanig breed is dat ik mijn ambities in de veiligheidssector volledig kan nastreven. 

Hoe bevallen de eerste maanden bij Trimension?
Heel goed! Tot nu toe draait het voornamelijk om informatieverwerking. Het vak als crisismanager is immers te complex om gelijk bekwaam in te raken. Het scheelt dat de collega's er alles aan doen om je zoveel mogelijk te leren. Het enige wat jij hoeft te doen is goed luisteren!

Hoe is het om midden in de coronacrisis te starten bij Trimension?
Ontzettend gaaf. Uiteraard volgde ik het debat omtrent de coronamaatregelen ook voor mijn tijd bij Trimension op de voet. Het is daarom extra tof dat ik nu een belangrijke rol kan vervullen binnen het coronamanagement. Als adviseur en trainer in crisismanagement krijg je veel interne informatie mee, bijvoorbeeld over de strategie van GGD'en en burgemeesters. Daarnaast heeft de coronacrisis gedemonstreerd dat iedere organisatie gebaat is bij effectief crisismanagement. We zullen ons daarom zeker niet gaan vervelen de komende tijd. 

Wat verwacht je in de toekomst op het gebied van crisismanagement?
De coronacrisis heeft aangetoond dat crisismanagement bij uitstek draait om netwerksamenwerking. Het is belangrijk om je te realiseren dat (corona)maatregelen binnen de ene sector invloed hebben op een andere sector, en vice versa. Hoewel het dus belangrijk is om een balans te vinden tussen het beschermen van verschillende sectoren, blijkt dit in de hedendaagse praktijk een bijna onmogelijke opgave. We kunnen daarom stellen dat ons hele systeem van crisismanagement aan herziening toe is; een interessante opgave waar zowel binnen het crisismanagement als binnen andere wetenschapstakken over nagedacht moet worden. Deze brede maatschappelijke en wetenschappenlijke benadering van crisismanagement is nodig om geschetste problemen rondom interconnectiviteit op te lossen. Het worden interessante tijden binnen ons vakgebied. 

Terug naar het nieuws overzicht

Onze medewerkers

Vragen

Aarzel niet en neem contact op.
Bel 015 25 11 670 of stuur een bericht.

Vragen?

Heeft u een vraag voor onze organisatie, bel dan 015 25 11 670 of stuur een bericht via onderstaand formulier.

Versturen
 • Sluiten ×
  Contact

  Trimension BV
  Delftechpark 11
  2628 XJ Delft
  [Route met Google Maps]

  Tel: 015 - 25 11 670
  E-mail: .(JavaScript must be enabled to view this email address)

  Trimension op Twitter - opent in een nieuw venster Trimension op LinkedIn - opent in een nieuw venster Trimension op crisisbeheersingnederland.nl - opent in een nieuw venster

  © 2022 Trimension BV | KvK: 27232804 | Algemene voorwaarden | Klachtenregeling | Disclaimer & Privacy | Cookies | Sitemap