Nederlands English

Even voorstellen... Vera Hoek

25 October 2022Sinds deze zomer hebben wij weer drie nieuwe medewerkers in dienst. Om hen beter te leren kennen, plaatsen we de komende drie weken interviews online. We trappen de kennismakingsserie af met Vera Hoek!

Stel jezelf even kort voor
Ik ben Vera Hoek, 27 jaar en woon samen met mijn vriend in Voorburg. Ik heb de studie integrale veiligheidskunde afgerond aan de Haagse Hogeschool. Tijdens mijn studie heb ik in de industriële sector en bij een GGD werkervaring opgedaan. Na het afstuderen ben ik even in deze sector blijven hangen en heb ik als preventiemedewerker in de gehandicaptenzorg gewerkt. Ik vond het erg leuk om een bijdrage te kunnen leveren aan de veiligheid van medewerkers en daarmee ook die van cliënten. Sinds 1 juli ben ik bij Trimension aan de slag gegaan als projectmedewerker crisismanagement.

Hoe ben je bij crisismanagement terechtgekomen?
Tijdens mijn studie hadden studenten soms de mogelijkheid om als lotusslachtoffer mee te doen aan multidisciplinaire oefeningen van uiteenlopende organisaties. Het leek mij enorm leuk om op die manier meer over crisismanagement te leren en het in de praktijk te zien. Tijdens de uitvoering vertelde de organisatrice dat dit het leukste werk was dat er is. Hoe meer ik erover na ging denken, des te duidelijker het werd: ze had gelijk!

Hoe bevallen de eerste maanden bij Trimension?
Het is als een warm bad. Trimension is een open en platte organisatie met enorm veel kennis in huis. Daarnaast wordt veel aandacht besteedt aan werkplezier. Dit resulteert erin dat er een hecht team ontstaat met gemotiveerde en enthousiaste collega’s. Iedereen staat voor je klaar, wil je helpen, je mee op pad nemen en het beste in je naar boven halen. Het is erg leuk om op zo’n manier in een organisatie ontvangen te worden en de kans te krijgen je verder te ontwikkelen.

Wat verwacht je in de toekomst op het gebied van crisismanagement?
Ik verwacht dat crisismanagement een steeds belangrijkere rol zal krijgen in organisaties. Iedereen wordt steeds afhankelijker van onder andere systemen, netwerken, (sociale) media etc. Die groeiende afhankelijkheid zorgt ervoor dat crises vaker voor zullen komen en grotere gevolgen gaan hebben. Crises kun je hierdoor eigenlijk niet meer alleen beheersen, hiervoor heb je andere betrokken partijen nodig. Dit maakt dat het netcentrisch werken en het integraal benaderen van crises een must wordt. Het verbinden met en versterken van elkaar is hierbij van cruciaal belang. Het delen van de juiste informatie met betrokken partijen heeft daarbij een significante rol, omdat de betrokken partijen afhankelijk zijn van elkaar. Denk bijvoorbeeld aan de vluchtelingencrisis.  
Het aantal vluchtelingen dat, onder andere als gevolg van de situatie in Oekraïne, naar Nederland komt heeft opvang en zorg nodig. Bij de coördinatie hiervan zijn veel belanghebbenden betrokken. Echter, het proces verloopt niet altijd vlekkeloos. Wanneer er iets mis gaat, zit de media er direct op, wat een nieuwe crisis tot gevolg kan hebben. Bijvoorbeeld het besluit van het kabinet dat in Albergen een paar honderd asielzoekers opgevangen moesten worden en het COA hier een hotel kocht om een AZC van te maken en hen op te vangen. Dit bracht veel maatschappelijke onrust met zich mee. Honderden inwoners demonstreerde dagen tegen de komst van dit ‘asielhotel’ en lokale politiek was boos omdat zij niet betrokken waren geweest bij dit besluit. Deze onrust veroorzaakte vervolgens onrust bij andere groeperingen. Zo was er bijvoorbeeld onbegrip omdat we in een asielcrisis zitten. Er worden mensenrechten geschonden,  asielzoekers kunnen niet opgevangen worden en buiten moeten slapen. Maar ook dat Europese en niet-Europese vluchtelingen anders behandeld worden en in meer of mindere mate welkom zijn zorgt bij hen voor veel onrust. Zo ontstaan er steeds nieuwe crises die het gevolg zijn van en in verband staan met een grote crisis.

Terug naar het nieuws overzicht

Onze medewerkers

Vragen

Aarzel niet en neem contact op.
Bel 015 25 11 670 of stuur een bericht.

Vragen?

Heeft u een vraag voor onze organisatie, bel dan 015 25 11 670 of stuur een bericht via onderstaand formulier.

Versturen
 • Sluiten ×
  Contact

  Trimension BV
  Delftechpark 11
  2628 XJ Delft
  [Route met Google Maps]

  Tel: 015 - 25 11 670
  E-mail: .(JavaScript must be enabled to view this email address)

  Trimension op Twitter - opent in een nieuw venster Trimension op LinkedIn - opent in een nieuw venster Trimension op crisisbeheersingnederland.nl - opent in een nieuw venster

  © 2024 Trimension BV | KvK: 27232804 | Algemene voorwaarden | Klachtenregeling | Disclaimer & Privacy | Cookies | Sitemap