Nederlands English

Van Go-Live naar Staying Alive!

5 December 2023In 2019 werden de eerste plannen gemaakt met GHOR Haaglanden en GHOR Hollands-Midden: samen netcentrisch werken implementeren met het Landelijk Crisis Management Systeem voor de geneeskundige zorg (LCMS-GZ).

Al snel haalde de coronacrisis ons in. Trimension hielp de zorgketen met een spoedcursus voor Informatiecoördinatoren (ICO’s) en stond de Hoofden Informatie (HIN-en) van de GHOR bij met regelmatige intervisie. Op die manier konden de regio’s in deze crisis al informatie uitwisselen, gefaciliteerd door het NIPV voor het gebruik van LCMS-GZ.

Na de coronacrisis konden we weer even terug naar de basis: het implementatietraject werd opgestart met een reeks ambitiesessies met ketenpartners. Vanuit deze sessies werd een blauwdruk voor de netcentrische werkwijze opgesteld die in scenariobijeenkomsten is getoetst met de keten. We hielpen de GHOR met een train-de-trainer programma waar Algemeen Commandanten en HIN-en aan deelnamen. Op deze manier konden zij op eigen kracht ICO’s opleiden en de inzichten uit die opleiding direct omzetten naar concrete werkafspraken en aanvullingen op de blauwdruk.

Vorige week donderdag was het dan eindelijk zover: de Go-Live Oefening! De grote mijlpaal in het implementatietraject waarmee de keten LCMS-GZ kan gaan inzetten in de praktijk. GHOR en ketenpartners realiseren zich dat het hierbij niet stopt; dit is het begin van een traject waarin informatie-uitwisseling steeds beter zal gaan bijdragen aan effectieve crisisbesluitvorming en het crisisnetwerk steeds dichter bij elkaar zal brengen.

Trots en dankbaar dat we hier een bijdrage aan mochten leveren! Dank in het bijzonder aan (Esther Dekker, Robbin Huijbers, Sanne Kruijs, Melusina Andreis, Minke Sluis, Anja Kools) en alle GHOR-medewerkers en ketenpartners die zich in deze vier jaar hebben ingespannen om dit - met collega's Arthur van Lohuijzen en Myrna van Doorn - mogelijk te maken. 

Terug naar het nieuws overzicht

Onze medewerkers

Vragen

Aarzel niet en neem contact op.
Bel 015 25 11 670 of stuur een bericht.

Vragen?

Heeft u een vraag voor onze organisatie, bel dan 015 25 11 670 of stuur een bericht via onderstaand formulier.

Versturen
 • Sluiten ×
  Contact

  Trimension BV
  Delftechpark 11
  2628 XJ Delft
  [Route met Google Maps]

  Tel: 015 - 25 11 670
  E-mail: .(JavaScript must be enabled to view this email address)

  Trimension op Twitter - opent in een nieuw venster Trimension op LinkedIn - opent in een nieuw venster Trimension op crisisbeheersingnederland.nl - opent in een nieuw venster

  © 2024 Trimension BV | KvK: 27232804 | Algemene voorwaarden | Klachtenregeling | Disclaimer & Privacy | Cookies | Sitemap