Nederlands English
foto van Anne van Loon | Trimension

Anne van Loon

Trainer/Adviseur | Projectleider
Linkedin profiel .(JavaScript must be enabled to view this email address) 015 - 25 11 670

Ik sta graag in de keuken en probeer veel verschillende recepten uit. Ik kook altijd met een basis recept voor een gerecht, want als de basis goed is, kun je je daarna veroorloven om te experimenteren. Alles wat ik in het gerecht stop, heeft effect op de uiteindelijke smaak. Het ene ingrediënt zorgt voor meer balans, het andere ingrediënt zorgt voor een smaak explosie. Ik zie een gelijkenis met crisismanagement. Het basisrecept staat voor goede voorbereiding: het hebben van plannen, ervaring met crisistools en getrainde crisisteamleden. De ingrediënten staan voor alle gebeurtenissen tijdens een crisis, die ervoor zorgen dat de smaak van het gerecht elke keer weer anders is. Goede voorbereiding zorgt voor meer organisatorische veerkracht en daadkracht, waardoor je sterker aan het roer staat tijdens een crisis en onverwachte gebeurtenissen beter op kunt vangen. Na het koken evalueren we het gerecht; was het lekker met ingrediënt x, of moet ik de volgende keer toch wat meer van ingrediënt y erbij doen? Evalueren stimuleert het lerend vermogen en geeft mooie inzichten over leer- en aandachtspunten voor volgende crises.

Ik geloof in ieders individuele krachten inzetten tijdens een crisis, om samen een ijzersterke crisisorganisatie te vormen. De kracht van samen is waarin ik geloof. Mensen verbinden en trainen in samenwerken is wat zorgt voor menselijke veerkracht en een krachtig team. Het is belangrijk om te weten wat je aan elkaar hebt; het vertrouwen dat jullie samen deze crisis door goede banen gaan leiden en op elkaar kunnen vertrouwen en bouwen. 

Het interessante aan onze huidige, digitale maatschappij is dat privacy- en data-incidenten steeds meer vragen oproepen over cyber crisismanagement. Dit soort incidenten komen dagelijks in het nieuws en voor veel organisaties is er geen ontkomen meer aan. De gevolgen van zulke incidenten zijn minder tastbaar en dit soort crisis vraagt dan ook andere vorm van crisismanagement. Deze vorm van crisismanagement wil ik, gezien mijn achtergrond in het cybersecurity vakgebied, graag verkennen om organisaties te helpen met cyber crisismanagement.

Onze medewerkers

Contact

Trimension BV
Delftechpark 11
2628 XJ Delft
[Route met Google Maps]

Tel: 015 - 25 11 670
E-mail: .(JavaScript must be enabled to view this email address)

Trimension op Twitter - opent in een nieuw venster Trimension op LinkedIn - opent in een nieuw venster Trimension op crisisbeheersingnederland.nl - opent in een nieuw venster

© 2023 Trimension BV | KvK: 27232804 | Algemene voorwaarden | Klachtenregeling | Disclaimer & Privacy | Cookies | Sitemap