Nederlands English
foto van Ramon Luiten | Trimension

Ramon Luiten

Trainer/Adviseur | Projectmedewerker
Linkedin profiel .(JavaScript must be enabled to view this email address) 015-2511670

Aan de slag zijn in een crisissituatie is voor mij één van de mooiste dingen die er is. De hectiek, de spanning en de noodzaak om snel de goede dingen te doen. Ik houd ervan. Waarom? Omdat ik graag overzicht maak in de chaos, en… wat voelt er nou beter dan het verschil te kunnen maken wanneer het er écht toe doet? Andy Gilman omschrijft het als: “The secret of crisis management is not good versus bad, it’s preventing the bad from getting worse”

Mijn toevoeging is dat ik het ‘the secret’ vind om in crises een aantal dingen te realiseren. Zoals we bij de politie zeggen: ‘soms is het even niet anders’. Aan wat is gebeurd kan je vaak niets meer doen, aan de gevolgen ervan wél! Juist daar zetten we ons samen voor in. Daarnaast vind ik de connectie met de operationele realiteit belangrijk. Als tactisch of strategisch team is het cruciaal om te kunnen luisteren naar wat er door je collega’s in het veld teruggekoppeld wordt, en om oog te houden voor wat er operationeel eigenlijk uitvoerbaar is van de plannen en besluiten. Kortom, bij mij geen papieren tijgers en onhaalbare plannen. Wat je wél krijgt is operationele ervaring, een stukje relativeringsvermogen, skills toepasbaar in de praktijk en passie voor het vak.

Dat enthousiasme zit er al een hele tijd in. Het onderwerp heeft me zelfs zo gegrepen dat ik studies erin gevolgd heb en bij de politie ben gaan werken. De stap die ik hierna heb genomen, is dat ik van het trainen als voorbereiding op crisissituaties mijn werk heb gemaakt. Vanuit mijn achtergrond lag mijn hart vooral bij het operationele niveau van crisismanagement. Maar met de jaren is naast dat operationele niveau, juist ook de relatie tot het tactische en strategische niveau mij steeds meer gaan trekken. 

Nu je wat van mij weet, ben ik ook benieuwd naar jouw ontwikkeling. Wat is voor jou de volgende stap? Ik kom in ieder geval graag ook bij je organisatie training geven, dan zorgen we er samen voor dat jij én je team er klaar voor zijn wanneer het er écht toe doet.
 

Onze medewerkers

Contact

Trimension BV
Delftechpark 11
2628 XJ Delft
[Route met Google Maps]

Tel: 015 - 25 11 670
E-mail: .(JavaScript must be enabled to view this email address)

Trimension op Twitter - opent in een nieuw venster Trimension op LinkedIn - opent in een nieuw venster Trimension op crisisbeheersingnederland.nl - opent in een nieuw venster

© 2024 Trimension BV | KvK: 27232804 | Algemene voorwaarden | Klachtenregeling | Disclaimer & Privacy | Cookies | Sitemap